zaterdag 2 mei 2015

De reis is begonnen

1-5-2015,  22:15 uur Hilton LAX Airport

Na lang wachten is de reis nu echt begonnen. Om 10:00 zou ik worden opgehaald maar ik zag de auto al om 09:30 aankomen. Aangezien ik allang klaar was maar gelijk vertrokken richting Schiphol.
Inchecken gaat tegenwoordig anders dan ik gewend ben wat resulteerde in twee keer wachten bij de verkeerde rij. Je scant zelf je paspoort en voert van alles en nog wat in en uiteindelijk zou je een boarding pass moeten krijgen, bij mij lukte dat dus niet, waarschijnlijk omdat ik een nacht verblijf in L.A. Dus op naar de volgende wachtrij met zo'n beetje half Schiphol wat voor je voeten blijft lopen. Waar is de tijd dat zelfs als Economy class mocht inchecken bij de Business Class counters. 
Aangekomen op London, Heathrow moest ik nog aardig doorlopen want je bent niet zomaar van terminal 4 (aankomst) naar Terminal 2 (vertrek). Je loopt je het schrompus. Lopen gaat hier overigens sneller dan op zo’n lopende band die komen bijna niet vooruit. De vlucht naar L.A. met New Zealand Air verliep zonder problemen. Mooi vliegtuig alleen jammer dat het onboard systeem niet geheel werkte. Maar de films werkte gelukkig wel. Ik heb zelfs nog een aantal uren wat kunnen slapen zodat ik nu fris en monter kan genieten van de chaos in L.A.
Wat een gedoe.  om dit land in te komen. Het is omdat ik zoveel geduld heb, maar anders…….. Ook het wachten op een shuttle bus naar het hotel is een crime, want een ongeorganiseerde zooi. Maar goed nu geniet ik van een biertje en ga straks nabij de lobby een plekje zoeken. Er is vandaag een ballroom dans wedstrijd in het hotel dus er lopen hier figuren rond. Zo uitgedost dat je bij zelf denkt “en daarin wil je nog gaan dansen ook….., nou succes dan maar”, hahaha, 
Morgen vertrek ik om 16:25 (of zoe iets) naar Papeete, Tahiti. Dus daar kan ik rustig aan doen, moet misschien nog wel wat extra tijd meerekenen voor het gehele USA circus.

3 opmerkingen:

  1. Haha, ja Amerika... Ik word daar altijd tegen de muur gezet met mn handen omhoog. Dit alles vanwege mn titanium knietjes. Gelukkig veel je die niet! Veel.plezier nog in La en safe flight naar Papeete.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja Amerika... Ik word daar altijd tegen de muur gezet met mn handen omhoog. Dit alles vanwege mn titanium knietjes. Gelukkig veel je die niet! Veel.plezier nog in La en safe flight naar Papeete.

    BeantwoordenVerwijderen