woensdag 6 mei 2015

De eerste dagen

4-5-2015 17:00 uur,  Moorea,

Vandaag een bezoekje gebracht aan het Dolphin Center. Ondanks dat ik er zo mijn bedenkingen over heb, het is tenslotte gewoon een show wat wordt opgevoerd, heb ik toch een tour geboekt. Binnen het Center leven drie dolfijnen. Twee mannetjes de geboren zijn in Florida en een vrouwtjes dolfijn die bij de marine van San Diego af komt. Na een kleine uitleg over de dolfijnen ga je met een groepje van maximaal vier personen het water in.
Het “dansen” met de dolfijn maar vooral de duik die je maakt is echt geweldig. Je houdt je met de linkerhand vast aan de rugvin en met je rechterhand houdt je jezelf stevig aangedrukt aan het lijf van de dolfijn. Dan ga je kopje onder en zwemt de dolfijn onder water naar de overkant. Je voelt de kracht van zo’n dier dan echt goed, elke spier in het lichaam voel je bewegen.5-5-2015 12:00 uur, Moorea.

Vanochtend mijn eerste duik gemaakt in de wateren van Frans Polynesie. Niet echt bijzonder aangezien dit een zogenaamde “check-dive” is. Het is de bedoeling dat je jezelf weer even gewoon wordt van de handelingen die bij het duiken horen. Voor de instructeurs is het gelijk een check in hoeverre je bekwaamheden zijn. Verschillende zwarttip haaien gezien die de groep duikers aan het volgen was. Ook mijn eerste citroenhaai gezien al was deze nauwelijks te  herkennen aangezien de haai van ons weg zwom. Na de duik weer mijn gewoonlijke hoofdpijn gekregen. Dat heb ik elke keer aan het begin van een duikvakantie. Zal wel de overgang van het weer, te veel zon en misschien ook wel de opwinding zijn.


1 opmerking: