vrijdag 12 april 2013

De derde dag op Beqa Island

13 april, Fiji, Beqa Island, Lalati Resort

De derde dag op Beqa Island. Vanacht heeft het weer ontzettend hard en veel geregend evenals vorige nacht. Het komt dan echt met bakken uit de hemel. Voorlopig heb ik wel het geluk dat het 's nachts regent en overdag droog blijft. Af en toe breekt ook het zonnetje door dus qua weer heb ik absoluut niet te klagen. Het eten is hier ook geweldig en het dagelijks "happy hour" is zeker niet verkeerd.

Eergisteren was er een "Lovo" georganiseerd. Lovo betekend "aard oven". Er wordt een kuil gegraven en daarin wordt hout aangestoken. Daarop komen dan stenen te liggen. Als de stenen goed heet zijn geworden wordt het hout weggehaald en wordt het eten op de stenen gelegd. Tegenwoordig wordt dit in zilverfolie ingepakt maar oorspronkelijk waren dit bladeren. Daarna wordt het eten met aarde overdekt en blijft zo'n twee uur gaar worden. Heerlijk.
's Avonds werd er nog een Kava ceremonie gegeven. Kava is een plant die eerst wordt fijngestampt en daarna me water wordt vermengd. Traditioneel werd dit in de dorpen enkel door de stamoudste gedronken. Tegenwoordig wordt dit gedronken bij feestelijkheden. Het heeft een ietwat modderige smaak en zal nooit mijn lievelingsdrankje worden. Grappig detail is misschien wel dat het ook niet echt favoriet was bij de Fijianen die de ceremonie uitvoerden. Hieronder een foto van zo'n love.
Lovo

De kamer waar ik verblijf is ruim, zeker voor 1 persoon en het uitzicht schitterend.
Prive strandje

Lalati Resort

De huiskamer

Mijn onderkomen deze week

Straks ga ik weer voor de derde duikdag. Had gisteren wat problemen met de batterij van de camera maar die zijn vandaag (hopelijk) opgelost. De eerste twee dagen waren echt relaxed duiken. Was de enige die samen met de duikmaster dook dus dat was prima geregeld. Vandaag is het wel wat drukker maar toch nog heerlijk relaxed.1 opmerking: