zaterdag 27 april 2013

Home sweet home!!!

Purmerend, 27-4-2013, 08:45

Na ongeveer 54 vlieguren, 41.400 afgelegde kilometers, 4 verschillende vliegvelden, twee paradijselijke eilanden met duiken met haaien en fantastische koralen weer terug op eigen bodem. Vanochtend om 07:15 geland en vlot door de douane heen en om even over acht weer thuis gekomen.

Het was weer een mooie vakantie. Fiji is inderdaad een paradijselijke bestemming, favoriet bij de trouwlustigen onder ons (waaronder ik dus niet behoor). Op Melbourne zag ik twee stelletjes richting Fiji vertrekken incl bruisdsjurk en een heleboel bagage en toen ik aankwam op Beqa eiland was er een stel pas getrouwd en een tweede stel vierde hun huwelijksreis. 
Niet enkel is de ambiance zo mooi maar ook de Fijianen zijn schatten van mensen. Zij vinden het leuk om je kennis te laten maken met hun cultuur en gewoonten. Niet enkel de Cava ceremonie waarbij veel wordt gedronken (wordt gemaakt van een plant en heeft geen alcohol) maar ook het bezoek aan de school op Beqa eiland gaf aan dat het niet enkel een toeristische actractie is wat je op andere lokaties toch vaak het gevoel geeft en dat het enkel gaat om wat te verdienen.

Maar goed, het zit er weer op en het wordt weer tijd de dagelijkse beslommeringen weer aan te leren. Zal weer even wennen zijn maar soi, dat komt wel goed.

Geen opmerkingen: