maandag 26 maart 2012

De pret gaat gewoon verder


Yap – Manta Ray Bay Resort, 26-3-2012, 14:30

Het weer in Yap is zoning en ong. 29 graden. Hier en daar wat bewolking maar later op de dag is de bewolking wat toegenomen.
Vanochtend de eerste twee duiken in Yap gemaakt en ik moet zeggen ze waren helemaal niet slecht. De eerste duik verliep vrij rustig, een enkele witpunt en grijze rifhaai en voor de rest niets spectaculairs gezien. De tweede duik was op een Manta poets station en dat was heel leuk. Je ligt daar op het rif op zo’n vijf meter diepte en wacht dan af of de Manta komen. En ze kwamen inderdaad.
Een aantal keren kwam er een Manta zo dichtbij langs zweven dat je niet aan de indruk kon ontkomen dat de Manta ons aan het bekijken was. Op een gegeven moment kwam er een Manta over me heen zwemmen en was zo dichtbij dat mijn camera niet meer kon scherpstellen (en dan praat je dus over centimeters). Echt heel cool. Eigenlijk was deze duik de mooiste “safety stop” die ik ooit heb gemaakt. Voor de niet duikers onder jullie, een safety stop maak je aan het eind van je duik tussen de vijf en drie meter om zoveel mogelijk stikstof uit je lichaam te krijgen.
Na de twee duiken zijn we weer naar het hotel terug gevaren en na een lekkere douche heb ik genoten van de lunch; beer battered fish and chips. Vanmiddag hebben we om 18:00 uur een welkomst party en dan wordt het weer tijd voor een biertje.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Rob, dat is leuk, een (bijna) lap dance van een Manta! Daarvoor doe je 't allemaal. Ik hoop voor je dat er nog hele zwermen boven en onder langs gaan komen met hier en daar nog een walvishaai. Dan kunnen wij t allemaal op film zien. Geniet maar lekker en tot bloggens!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Rob,
  Klinkt allemaal erg vervelend kerel!
  Maar minder erg dan het leven hier op kantoor.
  Geniet er nog maar van en vergeet de foto's en film niet mee te nemen als je ons weer komt versterken.

  Pé en Ró

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als een manta zo dicht bij komt, is het dan de bedoeling dat jij gaat poetsen;-P
  gr. Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Rob, ik vergat mijn naam onder de 1e reactie te zetten, groetjes van Ria

  BeantwoordenVerwijderen