maandag 14 oktober 2019

Veilig aangekomen, de pret kan beginnen

13-10-2019, Kri Island, 14:30 lokale tijd (07:30 uur)

De reis

Na een prettige vlucht naar Medan (Sumatra) ben ik vervolgens aangekomen in Djakarta. Hier zo’n anderhalve dag doorgebracht in het F3 Resort Hotel welke is gelegen op een steenworp afstand van het vliegveld. Kom ik op het dakterras een hele groep Britten tegen die bezig zijn vliegtuigen te spotten. Een hobby die ik zelf nog niet helemaal begrijp of beter gezegd totaal niet begrijp. Maar het is wel leuk om zo’n groepje plotseling naar buiten te zien rennen om een glimp van een vliegtuig te kunnen zien opstijgen. Maar soi, als je maar lol hebt en gezien de hoeveelheid bier die men dronk zal dat wel het geval zijn geweest.
Met een half uurtje vertraging zondag ochtend vertrokken richting Sorong. Na ruim drie en half uur vliegen aangekomen en na een ontbijt in een hotel werden we richtig haven gebracht waar de boot inmiddels klaar lag. Na een korte 2 uur varen heb ik de eindbestemming bereikt, Kri Island, Sorido Bay Resort.

Na een briefing over de gang van zaken binnen het Resort en een heerlijke lunch maaltijd is het tijd voor een vrije middag. Morgen gaan we de eerste duik maken.


14:10:2019, Kri Island, 15:30 lokale tijd 

De eerste duik in Raja Ampat was een prima duik. Een schildpad, blue-spotten ray en een murene gezien. Het was wel weer even wennen maar dat zal alleen maar beter worden tijdens de volgende duiken. Na de lunch werd ik samen met een andere gast rondgeleid door de Nederlandse eigenaar. Hij is niet alleen druk bezig met het bouwen van vissersboten, bestemd voor lokale vissers, een catamaran op zonne-energie voor de duikschool en een grote catamaran voor het transport van de gasten (Sorong-Kri Island). Ook houdt de man zich bezig met het opzetten van een museum over de tweede wereldoorlog. Ook hier in dit gedeelte van de Pacific is er veel en hard gevochten en liggen er vele wrakken. Op een van de vliegtuigwrakken heeft hij een machinegeweer boven water gehaald en geheel gerestaureerd. Ziet er inderdaad weer als nieuw uit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten