vrijdag 20 mei 2016

Wat er verder is gebeurd

Cabo San Lucas, 20-5-2016; 09:00 uur

De wifi verbinding met het hotel is afgelopen en heb daarom besloten de rest te posten vanuit de Nautilus Belle Amie
Het is duidelijk geen hoogseizoen in Cabo San Lucas. Langs de Marina zijn verschillende restaurants en bars die volgens mij nauwelijks klandizie hebben. Je kunt gerust zeggen dat het een klein beetje een 'dooie boel' is.Dat zal ongetwijfeld tijdens de Amerikaanse "springbreak" wel anders zijn. Gelukkig dat ik daar niet tussen ben beland. Gisteren weer een rustig dagje gehad met weer prachtig weer. Het begon met de nodige sluier bewolking maar in de loop van de ochtend trok dat weg en kon het zonnetje weer zijn best doen. Doordat er altijd wel een briesje waait is het goed uithouden. Ook vandaag ziet het het er weer prachtig uit.
Gisteravond heerlijk gegeten bij restaurant Alexander. Escargots en Yellowtail mmmmm jammie. Als afsluiter een koffie op zijn Spaans. De rand van een glas werd bedekt met een kersensiroop en verwarmt.  Twee metalen kannetjes werden gevuld met respectievelijk brandy en een met tequila. Deze werd in de hens gezet en heen en weer geschonken. Dan werd door een kelner wat poeder doorheen gegooid wat een mooi effect gaf. Leek net sterretjes met oud en nieuw. Het kon natuurlijk niet uitblijven maar ik kreeg de vraag of ik begreep waarom de kelner geen wenkbrauwen meer had. Dan samen met de koffie, een bolletje ijs en wat slagroom, heerlijk. 
Veel van de gerechten werden aan tafel bereid dus het was een heen en weer geloop van jewelste en de ruimte was niet bepaald groot te noemen. 
Wel leuk dat de eigenaar rond liep en zich af en toe bemoeide met de gang van zaken. Ook aan het eind even langs komen om te vragen of alles naar wens is geweest. Misschien moet ik vanavond nog maar eens langs gaan want morgen zal er minder tijd voor zijn. Dan worden we rond de klok van 19:00 uur verwacht in het hotel om richting te boot te vertrekken.
Vandaag nog meer even aan mijn kleurtje werken.

Een uitzicht van de Marina met op de achtergrond  links van de vuurtoren mijn hotel.Purmerend, 1-6-2016

Zaterdag de 21e aan boord gegaan van de Nautilus Belle Amie en onderweg naar de Revillagigedo archipel. Die reis zal ongeveer 30 a 34 uur gaan duren. Aan boord was Wifi aanwezig via een satelliettelefoon verbinding. Klinkt natuurlijk heel mooi maar in de praktijk viel dat vies tegen. De bandbreedte was zo minimaal dat het enkel voor wat mailberichten te gebruiken was en zelfs dat liep soms erg traag. Daar had ik dan ook geen USD 100,-- voor over. 
De eerste duik bij het eiland San Benedicto was waanzinnig. Reuze Manta's Black Manta's en dolfijnen. Helaas voor mij deed mijn camera  het niet wegens een slecht aangesloten snoertje... @@@###!!%%$^& 

De volgende duiken waren wat minder spannend maar toch kwamen we elke duik wel weer een Manta tegen of een Galapagos haai. 
Tijdens de dagen bij Roca Partido en Socorro hebben we ook de hamerhaai gezien. 

Sommige hebben zelfs een ontmoeting met een tijgerhaai gehad. Die heb ik dan wel gemist maar toch.

Aan boord was het goed vertoeven. De kok wist elke keer een prima te eten ontbijt, lunch of diner samen te stellen en de bar had verschillende biertjes en wijnen. 
De terugreis had weliswaar drie uur vertraging maar is voor de rest goed verlopen en ben maandag middag weer thuis gekomen.
Nu begint het aftellen weer voor de trip richting Guadalupe en de witte haaien in oktober 2016


4 opmerkingen:

 1. Klinkt super! T is maar goed dat je nu gaat duiken anders gaat je pak niet meer dicht! Die koffie is ook grappig. Als je die ophebt weet je niet meer waar je bent. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Last van jetlag? Je bent dinsdagmiddag uitgekomen.
  Het goede nieuws! Het is één dag korter tot je volgende trip

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Last van jetlag?Je bent op dinsdagmidddag thuisgekomen.
  Het goed nieuws: is een dag eerder tot je volgend trip ;-P

  BeantwoordenVerwijderen