zondag 1 april 2012

Het aftellen is begonnen


Sea Passion Hotel, 1-4-2012, 13:30

Vanochtend ben ik weer terug waar het allemaal begon, Palau. Gisteren met een uurtje vertraging vertrokken uit Palau en om 02:00 aangekomen in het Sea Passion Hotel. Bij de ingang van het vliegveld wordt je door iemand gecontroleerd middels je paspoort en ticket. Op zich niets vreemd zul je zeggen. Ik werd zeer nadrukkelijk bekeken en vergeleken met de foto in mijn paspoort (ook niets vreemd, ik weet het). Uiteraard ga je dan niet slim lopen doen en de boel in de maling nemen, toch? Dan geef je de koffers af , die ze openen en controleren of je niets uit Yap probeert te smokkelen (o.a. schelpen, koraal enz). X-Ray hebben zie hier nog niet van gehoord. Daarna wacht je in een hal, is dus gewoon buiten onder een afdakje (maar goed ook want het begon weer even te regenen). Als dan het inchecken begint wordt je weer via je paspoort en ticket gecontroleerd. En nu drie keer raden door wie, jawel door dezelfde persoon die je vijf minuten geleden voor de eerste keer gecontroleerd had. Ik kon het dus niet laten om tegen de man te zeggen: “I’m still the same”, waardoor de man moest glimlachen  zijn schouders optrok en mompelde “ we must do this so”. Geweldig zo’n manier van werken. Maar ja, bedenk wel je vliegt met Unites Airlines en dat is Amerikaans. Toen we vanuit Manilla vertrokken richting Palau, dat is alweer twee weken geleden, werden we zelfs nog uitgebreid gefouilleerd.

Het weer in Palau vandaag weer schitterend, een zonnetje, blauwe lucht met hier en daar wat bewolking en een graadje of 30. Toen ik vanochtend ben gaan slapen had ik niet in de gaten dat de gordijnen nog open waren en werd daarom dan ook prompt rond de klok van 06:00 uur wakker van het felle licht wat in de kamer scheen. Na nog een beetje te hebben door gesukkeld ben ik om 07:00 maar gaan ontbijten.  Na het ontbijt heb ik een uurtje of twee van de zon en het zwembad genoten (moet tenslotte nog wat kleur opdoen) en ben daarna weer naar de kamer terug gegaan en heb een uiltje geknapt. Eenmaal wakker ben ik maar gaan lunchen.
De rest van de dag zal niet uit meer gaan bestaan denk ik zo (hahaha) al zal de lunch dan worden vervangen voor het diner.
Prive strand van het Sea Passion Hotel

Nog een leuk uitzicht vanuit het zwembad

Je waant je niet in het hotel met dit uitzicht.

2 opmerkingen:

 1. Er is een tijd van komen en.....Prachtige foto's, ik zou er wel een paar weekjes kunnen doorbrengen.
  Dat fouilleren, ach op Schiphol hebben ze alle moderne middelen en toch word ik iedere keer tegen de muur gezet met mn handen omhoog. En dat alles vanwege het titanium in mijn knie wat ik ook steeds uitgebreid vertel. Maar nee hoor ik word gecheckt alsof ik een een zwaar bewapende terrorist ben.
  groetjes uit een afgekoeld Amsterdam van Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit er helaas weer op, wordt wel afzien als je weer op Schiphol landt.
  Qua temperatuur dan, misschien ook wel bij de douane ;-P.
  Geniet er nog maar effe van. Ik krijg d'r wel zin in als ik je foto's zo zie.
  Gr. uit een koud P'rend
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen